tirsdag den 15. januar 2013

Hvorfor haveblogge?

Maria's indlæg "Tanker på en kold dag" på Den eksperimenterende have satte også tankerne i gang hos mig. Da jeg gik igang med denne blog, havde jeg en masse intentioner, om hvad jeg ville dem den, men jeg må indrømme, at det hurtigt løb ud i sandet. Dels løb tiden fra mig, da jobbet i en periode krævede mere en fuld tid. Dels kom spørgsmålet - hvad kan jeg i det hele taget byde på?

Men nu har jeg besluttet mig for at gøre noget ved det og se, hvad der kommer ud af det.

Min interesse ligger i høj grad i havedesign, og jeg bruger mange timer på at suge til mig på nettet og i bøger. Jeg har oplevet en kæmpe tilfredsstillelse i at design vores egen have helt fra bundet og se det vokse op i løbet af de sidste fire år.

Da en travl hverdag gør, at jeg er nødt til at prioritere min tid, har jeg valgt at indrette haven, så der ikke skal bruges mange timer i den om ugen, men at den giver noget for øjet i stedet. Jeg har valgt få planter, for at danne et gennemgående ro i haven. Jeg har derfor kun et enkelt staudebed, og kan ikke prale med de vilde blomsterbilleder, men interessen for sommerblomster og stauder er stigende, og de første frø er bestilt, så må jeg se, hvor god en gartner jeg er.

10 kommentarer:

 1. Jeg tror vi alle har vores forskellige interesse områder, når det gælder haver.
  Jeg kan rigtig godt lide dine billeder med hække i haven, er lidt i tvivl om det er den samme hæk på forskellig årstid, men godt ser det ud.:-)
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
 2. Hej Merete. Jeg har lige fundet din blog. Jeg er selv ret glad for at blogge - men har kun gjort det i meget kort tid (tjekkede lige: Jeg startede d. 21. oktober). Jeg synes det giver mig en ny måde at gå til haven på, og det giver mig en masse kontakt til venlige, hjælpsomme mennesker der alle interesserer sig for have - på mange forskellige måder. Nu melder jeg mig som læser hos dig, og så håber jeg at vi "ses" i blogland :-)

  SvarSlet
 3. Hej Merete

  Jeg har ligesom Nana, lige fundet ud af at du også havde en blog.
  Her i Blogland er der plads til os alle og heldigvis for det.
  Her kan vi skrive sammen om vores passion og dele erfaringer på godt og ondt.
  Jeg er også ny blogger og det er jo herligt med alt den inspiration der er herinde.
  Jeg føler jeg har fået udviet min horisont og vennekreds.
  Og nu har jeg også lagt mig fast ind på din blog.

  God aften til dig fra Linda

  SvarSlet
 4. Fortsæt du bare med bloggeriet, det giver meget til os alle, man behøver jo ikke som mig blogge hver dag, men lidt har også ret. Hyg dig med vi andre på bloggene, så meget som du har tid og lyst til.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 5. Hvor er det flot med den buede bøgehæk såvel sommer som vinter.Havearbejdet bør ikke blive en belastning så det er fornuftigt at indrette den m.h.tagen til det overskud man har.

  SvarSlet
 6. Man kan jo slet ikke lade være med at blogge, hvis man vil inspireres, mener jeg. På den korte tid, lidt over et år, jeg har været haveblogger, er jeg da blevet både inspireret, gjort store øjne, har grinet og fået en masse gode haveblogger-venner! Der er da ikke noget som mennesker, der inspirerer en udi det at have en have, kolonihave, altankasse eller hvad man nu ejer.
  Den der har inspireret mig mest er nok Lisbeth fra Høneballehaven. Hun har SÅ mange smukke blomster, og hun øser ud af sin viden og er meget gavmild med stiklinger!
  Jeg var så heldig at besøge Lisbeths og Bents have sidste år i maj og hold da op, hvor det var inspirerende at møde og tale have med folk, som har samme interesse!

  SvarSlet
 7. Hvor ser din buede bøgehæk godt ud.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
 8. Hvad kaldes en buet bøgehæk/hæk?

  SvarSlet